HYRA EN DJ 9-TIPS

Hyra DJ till din fest? 9 tips att tänka på!

Överväger du att hyra DJ till festen eller DJ till bröllopet? Det är mycket att tänka på innan du bokar. I detta blogginlägg ger vi 9 tips på hur du hittar den bästa DJn till din fest. 

TIPS 1: Boka en seriös och erfaren DJ

Du har säkert hört någon i din vänskapskrets som stolt skryter att de ”är en äkta DJ”. Tyvärr har de i själva verket ingen större koll på vad de håller på med. Vi vet från egen erfarenhet att detta kan leda till ett totalt misslyckande. DJ:n i fråga kan exempelvis vara oerfaren eller bara börja lira sina egna favorit-hits. Detta kan lätt påverka din fest atmosfär till det negativa och resultera i att gästerna lämnar din tillställning.

Så ta det säkra före det osäkra och boka en seriös och erfaren DJ. För att hitta dessa tipsar vi dig om att du läser andra kunders recensioner, besöker DJn’s hemsida och kika in hans eller hennes sociala medier. Vi på RAW Iconic Event AB arbetar bara med professionella DJs så bokar du genom oss kan vi garantera dig en seriös och erfaren DJ.

TIPS 2: Boka DJ som passar din målgrupp

Välj en DJ som spelar musik som dina gäster gillar och som passar din tillställning. De flesta DJs specialiserar sig på en musikstil, som åttiotalsmusik, nittiotalsmusik, svensk popmusik, alternativmusik eller loungemusik. Men skiljer sig musiksmaken åt hos dina gäster? Finns det både ungdomar och äldre på din fest? I så fall är mitt tips att att hyra en DJ som kan kombinera många olika musikstilar exempelvis en all around DJ.

TIPS 3: Bestäm träff med din DJ innan du bokar

Har du hittat en DJ som verkar lämplig för din fest? Bestäm isåfall ett möte med henne eller honom där ni sätter er ner tillsammans för att brainstorma om vilken musik som skulle passa bäst. Beskriv din tillställning och fråga om DJ:n har några idéer. En bra och lyhörd DJ kommer att lyssna på dina önskemål och komma med relevanta idéer på musik utifrån dina beskrivningar. Du kan även fråga om det finns möjlighet att se DJn live på ett event där de uppträder. Detta ger dig en bättre helhetsuppfattning hur DJn uppträder.

TIPS 4: Planera in tid för uppbyggnad och demontering av utrustning

Vissa DJs har bara med sig ett litet DJ bord och ett par högtalare medan andra kommer med en full lastbil lastad med stora högtalare, avancerade ljussystem och ett stort DJ bås. Ett uppträdande med enorm utrustning kan såklart skapa en omfattande show, men en nackdel är att uppbyggnad och demontering tar längre tid så du bör därför planera in mer tid för detta.

TIPS 5: Formulera tydliga prisavtal

Priset för en DJ består av flera komponenter. Priset beror bland annat på restid, antal driftstimmar, utrustning och uppbyggnadstid. Vissa DJs inkluderar allt i priset och vissa tar ut avgifter i efterhand. Detta varierar helt enkelt från person till person. För att undvika obehagliga överraskningar tipsar vi er om att ni skriver tydliga prisavtal i förhand. Hos oss på RAW Iconic Event AB erbjuder vi våra DJs till ett allomfattande pris. Alltså ett pris för hela DJ-showen.

TIPS 6: Boka din DJ i tid

Förmodligen låter jag tjatig när jag skriver detta men det finns en anledning till att detta är ett av de bästa tipsen. Många festivaler, fester och bröllop arrangeras under vår och sommarmånaderna vilket leder till att kända DJs då får en fullspäckad agenda väldigt snabbt. Det är lätt att skjuta upp artistbokning till sista sekunden på grund av att andra delar anses vara viktigare men vänta inte för länge innan du bokar DJ, utan gör det i tid.

TIPS 7: Ta ett snack med grannen innan

För att undvika klagomål och i värsta fall tvingas stänga ner festen tipsar vi er om att i förväg informera grannar och andra i området om tillställningen. Kolla upp vilka ordningsregler som gäller och om det finns några tider då det måste vara tyst i området.

TIPS 8: Lista dina egna favvolåtar

Det är omöjligt för DJn själv lista ut dina och dina gästers favoritlåtar. Gör därför en lista med låtar som du önskar höra under din fest.

Det gör du enkelt genom att dela en Spotify lista eller genom att skriva ner låtarna på ett papper som du delar med DJn. På detta sätt blir det mycket lättare för DJn att mixa dina låtar med resterande musik och vilket leder till en mer lyckad fest.

TIPS 9: Dubbelchecka allt två veckor innan

När datumet för din fest börjar närma sig, ungefär en eller två veckor före festen, kan det vara klokt att stämma av med DJn så att allt är som det ska.

Skulle det visa sig att det är något som inte står rätt till så behöver du inte stressa med att fixa det utan du har gott om tid att lösa problemet som uppstått.